Ödemekte olduğunuz kredinizin kredi hesaplamalarını bankanızdan alabilirsiniz. Bu hesaplamalara baktığınızda taksit hesaplamalarınızda sadece kredinizin ana parasını ödemezsiniz. Anaparanın haricinde faiz de ödersiniz.

Banka kredisi hesaplamanın kuralları gereği taksidinizin içindeki anapara ve faiz tutarları sürekli olarak değişir. Kredi hesap makinesi ya da kredi hesaplama programı olmadan bu tutarları belirlemeniz mümkün değildir.

Konut kredisinde erken kapatma cezasını hesaplayabilmeniz için de kalan anaparanızı bilmeniz gerekir. Taksit hesaplama ya da kredi hesaplama makineleri internette çeşitli sitelerde mevcuttur. Kalan anaparanızı hesaplamak istediğinizde ziyaret etmeniz yeterli.
 
Kredinizi refinanse etmek istediğinizde ya da herhangi başka bir sebepten ötürü erken kapatmak gerektiğinde erken kapatma cezası ödersiniz. Taksit hesaplamalarınızda karlı çıksanız da ödeyeceğiniz ceza tutarı ile kredi hesaplarınız anlamsızlaşabilir.

Bankalar kalan anaparanızın %2′si kadar ceza tutarı alabilir. Banka kredisi hesaplamalarında bu yüzdeye rastlamazsınız. Çünkü %2 oranı maksimum değerdir. Banka uygun görürse hiç ceza almayacağı gibi %2′den daha düşük bir oranda erken kapatma cezası hesapalaması da yapabilir.

Ödeyeceğiniz ceza tutarını bilmek hangi krediye başvurmanız gerek sorusunun cevabını bulmanızı kolaylaştırır. Kredi hesap makineleri hem ceza tutarını hem de diğer kredi hesaplamalarınızı yapmanızı kolaylaştırır.
 
Refinanse etmek, diğer adıyla yeniden yapılandırmak kredi hesaplamaları ile uğraşan herkesin karşısına en az bir kere çıkar. En düşük faizle taksit hesaplamış olmak sizi daima karlı kılar.

Krediniz her zaman hesaplı mı kontrol etmek için güncel faiz oranlarını bilmek gerekir. Ancak kredi hesap makinesi olmadan faizleri bilmek yeterli değil. Banka kredisi hesaplama yöntemleri basit faiz hesaplarına benzemez. Bu yüzden kredi hesaplama için özelleşmiş hesap makineleri gerekir.

Refinansman sadece konut kredisinde yapılabilmektedir. Dolayısıyla sadece konut kredinizin taksit hesaplamaları yeniden yapılabilir. Güncel faiz oranlarıyla refinansmanın zamanı gelmiş mi öğrenebilirsiniz.
 
Hesabını bilenler bayramda pazarlıksız kurban almazlar. Kurban ve diğer giderler için kredi alacaklar aynı şekilde bankalarla pazarlık edebiliyorlar mı? Siz edemeseniz de biz kredi hesaplamalarınız için bayram kredisi veren tüm bankaların faizlerini bir araya getirerek sizi bu zahmetten kurtardık.

En düşük bayram kredisi faizini şimdilik Garanti Bankası %0.38′le veriyor görünüyor. Banka kredisi hesaplamanızı yaparken internet üzerindeki kredi hesap makinelerini kullanabilirsiniz.

Bu kredi hesap makinelerini kullanırken bankaların bayram kredileri için istediği masraf tutarını da göz önünde bulundurmayı unutmayın. Biz bu noktayı göz önünde bulunduracağınızı düşünerek faizlere dayalı bir sıralama yaptık.

Garanti Bankası’ından sonra Halkbank %0.75 faiz oranıyla kredi kullandırıyor. Kredi taksit hesaplamasını yaparken vade değişkeninizi bankaların belirlediği maksimum değerin üstünde seçmemeye dikkat etmelisiniz.

3. sırada Şeker Bank %0.80 ile 5000 TL’ye kadar taksit hesaplama yapmanıza izin veriyor.

Kredi masraflarını da dahil ederek yapacağınız karşılaştırmalar sonucunda bütçenize en uygun krediyi seçebilirsiniz.
 
Vergi alacaklarında 31 Temmuz 2010′dan önceki dönem geçerli olmak üzere vergi affı geliyor.

Kredi hesaplarınız yapıldı ve ödemelerinizi her ay yapıyorsunuz. Peki vergi affı kredi hesaplamalarınızı değiştirecek mi? KKDF değişikliği sonrası en güncel vergi oranlarını artık biliyorsunuz. Bu vergiye af söz konusu olacak mı?

Ödemekte olduğunuz taksitlerin banka kredisi hesaplamaları yapılırken bu değerler taksidinize dahil edilir. Vergi tutarlarını ayrıca ödememeniz zaten mümkün değildir. Af sadece önceki ödenmemiş borçları kapsadığından ödemekte olduğunuz kredinin kredi hesaplamalarında bir değişiklik olmayacak.

Ancak önceden aldığınız ve ödeyemediğiniz için icra takibine uğradığınız kredi vergi borcunun affa dahil olup olmadığınız henüz belli değil. Dolayısıyla bu borçların taksitlendirileceği ya da hangi kredi hesap makinesine göre taksit hesaplanacağı da belli değil.

Kendinizi taksit hasaplamanın ortasında bulmadan önce affın kapsamının netleşmesini beklemek daha yararlı olacaktır. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.
 
Kredi hesabınızı nasıl yapacaksınız artık biliyorsunuz. Peki çeşit çeşit kredilerden hangisine başvuracaksınız?

Kredi hesaplamak için bankalara gittiğinizde ya da sitelerine uğradığınızda tek bir kredi türünde bile taksit hesaplamak istediğinizde 5 çeşide kadar kredi ismiyle karşılaşırsınız. Banka kredisi hesaplamadan önce hangi kredinin size ait olduğunu öğrenmek önem taşır.

Her banka farklı isimlendirmelere sahip olsa da kredi isimleri temelde aynıdır. Bunlar: konut kredisi, ipotekli finansman kredisi, konut geliştirme kredisi, ihtiyaç kredisi, binek taşıt kredisi, ticari taşıt kredisi gibi kredilerdir. Bunların haricinde bazı bankalarda arsa kredisi ve motosiklet kredisi gibi krediler de mevcuttur.

Kredi hesaplamalarınızı bu isimler üzerinden yaparak bankalardan fiyatlama istemek, taksit hesaplatmak önünüzü görmenize yardımcı olur. Taksit hesaplamalarınızı yapabileceğiniz siteler internette bulunmakta.
 
Banka kredisi hesaplamalarınızı yapmak için kullandığınız yöntemler ne kadar geçerli ya da güncel?

İnternet üzerinden ya da çeşitli yazılımlarla yapılabilen hesaplamalarda KKDF ve BSMV değerleri sabittir ve taksit hesaplamalarını yaparken size bunu sormaz ya da bildirmez. KKDF ve BSMV olarak isimlendirilen oranların yüzde kaç olarak alındığını bilmek kredi hesaplamalarınızın doğru olmasını sağlamakta önemlidir.

Toplam geri ödeyeceğiniz tutarı veya aylık taksit hesaplarınızı güncel olarak hesaplayacağınız kredi hesap makineleri internette mevcut. Bunlardan bir kısmı hesaba dahil edilen vergi oranlarını belirtirken bir çoğu belirtmiyor.

İnternet üzerinden olsun ya da olmasın kredi hesaplama yapacağınız zaman detayları belirleyebilmeniz sonradan sürprizlerle karşılaşmamanızı sağlar.
 
Uzun araştımalardan sonra kredi hesaplamalarınızı yaptınız ve kredinizi çektiniz. Ödemeye de devam ediyorsunuz. Peki krediniz ilk günkü hesaplılığını sürdürüyor mu?

Kredi hesap makinesi kullanarak eski faizinizle ve güncel faizi karşılaştırarak taksit hesaplama yapabilirsiniz. Bu sayede banka kredisi hesaplayarak ne durumda olduğunuzu görebilirsiniz.

Kredi hesaplamalarınızı sık sık yapmak piyasaya göre konumunuzu belirlemenizde yardımcı olur. Yeniden yapılandırma gibi kredi hesapları da yaparak karlılığınızı koruyabilirsiniz.
 
Bir süre kadar önce KKDF oranını %10′a indiren devlet, yaptığı indirimi geri alarak KKDF oranını %15′e çekti. Oranın değiştirilmesinin ne kadar haklı olduğu tartışıladursun kredi kullanan kişiler ödeyecekleri farkı bilmek istiyor.

İnternette taksit hesaplama yapan pek site mevcut. Pek azında kredi hesaplama yapmanın haricinde detaylı hesap makineleri var. KKDF farkı hesaplayansa daha da az.

Banka kredisi hesaplamayı bilenler fark etmişlerdir, KKDF’nin kredinizdeki payı aslında oldukça düşük. Artışla beraber aylık taksitinizdeki artış gerçekten cüzzi bir miktar. Artış öncesi ve sonrası taksit hesaplaması yapmak size aradaki farkı gösterecektir.

KKDF oranını ayrıca hesaplayan kredi hesap makinesi mevcut değil. Ancak gerekli de değil. Kredi taksitinizin yeni tutarını öğrenmek için KKDF’nin %15 alındağı bir hesap makinesinde kredi hesaplamanızı yeniden yapmanız da işinizi görebilir
 
Malum önümüz bayram.

Kurbanlıklar bayram öncesi alıcılarını bekliyor. Bankalar da kurban müşterileri. Kredi hesaplama yapmayı bilmeyen müşterilerin farkında olmadan büyük zararlar edeceği aşikar. İsmini vermek istemiyorum o sebeple sadece X bankası diyeceğim.

Bugün X bankası beni aradı. 242 TL taksitle 3800 TL krediniz hazır hemen gelin kullanın diyor. Kaç ay taksit? 18 ay. Allah aşkına dedim faizi ne kadar kredinin? 0,99 der bana telefonda. Peki dedim masraf? Masrafsız.

Biraz konuşma devam edince işlem masrafı çıktı 200 TL. Kredi hesaplama yapmayı bilmeyen birisi olsam, taksit hesaplamayı bilmesem anında satacaklar bana krediyi. Banka kredisi hesaplamak öyle zor bir şey değil. İnternette onlarca site var kredi hesaplama yapan.

Telefonda konuşurken açtım bir internet sitesini hemen kredi hesaplamaya başladım. Kadıncağızın halini görmeniz lazımdı.