İşiniz için kullanacağınız taşıt için kredi çekmek her zaman peşin almaktan iyidir. Kredi hesaplamanızı iyi yaparsanız karlılığınız daha da fazla olacaktır.

Taşıt kredisinde taksit hesaplaması yapmaktan çekinen firmaların korkusu genelde kredi hesaplama ve güven konusundaki eksikliktir. Oysa banka kredisi hesaplama konusunda bankalara güvenmeseniz bile bu konuda uzman danışmanlardan danışmanlık almanız mümkündür.

Ticari taşıtlarda kredi hesaplaması yaparken aklınızda bulunması gereken önemli noktalardan biri taksit hesaplamalarına dahil edilen vergilerdir. Bu vergileri dahil ederek hesaplama yapan kredi hesap makineleri ile daha sonra karşınıza sürpriz çıkmasını önleyecek şekilde hesaplama yapabilirsiniz.
 
Paraya ihtiyacınız olduğunda ihtiyaç kredisi almak istemeniz ve kredi hesaplamalarınızı ona göre yapmak istemeniz normal. Ancak ihtiyacınız fazla ise ihtiyaç kredisinin sunduğundan daha fazlasını sunan bir kredi türü daha var.

İpotekli finansman kredisi sayesinde taksit hesaplamanızda oldukça karlı çıkabilirsiniz. Daha fazla vade ile banka kredisi hesaplaması yapmanız taksit hesaplamalarınızın bütçenize etkisini azaltır.

Masraflarınız artsa da gerçek faiz oranı hesaplamanın da göstereceği gibi kredi hesaplamanızda karlı olmanız kaçınılmaz. Evinizi ipotek ettirmeniz dezavantaj gibi gözükse de kredi hesap makinesini kullanarak görebileceğiniz gibi karlılığınız daha fazladır.
 
Kredi hesaplaması yaparken kredi faizlerini baz alarak taksit hesaplaması yaparsınız. Ancak kredide ödediğiniz ekstra masraflar banka kredisi hesaplamalarını değiştirir.

Kredi hesaplamalarınıza dahil ettiğiniz faiz oranı, ödeyeceğiniz masraflar yüzünden artık geçerli değil. Çünkü artık çekmek istediğiniz tutardan daha azını çekeceksiniz. O zaman hangi faiz oranından kredi kullanmış oluyorsunuz?

Bu hesaplamayı yapan kredi hesap makineleri mevcut. İnternet üzerinden bunlara ulaşarak taksit hesaplamalarınızdaki gerçek faiz oranını görebilirsiniz.
 
Kredi hesaplama ile ilgili bankalar ile düzenli olarak görüşüyorum. Bankaların sitelerindeki kredi hesap makineleri sadece sabit faizli ödemeleri hesaplamaya yarıyor. Taksit hesaplamalarında çeşitlilik neredeyse hiç yok.

Banka kredisi hesaplama finansal matematik eğitimi almış kişiler için bile oldukça karışık. Taksit hesaplamaları özellikle vergi hesabı yapılmadan yanıltıcı olabiliyor. Kredi hesaplamak için öncelike ne kadarlık kredi ihtiyacınız olduğunu bilmeniz lazım. Kredi faiz oranları hesaplamalarınız için önemli bir değişken.

Bu konuda en rahat kredi hesaplama KKDF ve BSMV muafiyeti yüzünden konut kredisi hesaplamalarında yapılıyor. Kredi hesap makineleri ile ilgili bir sürü web sitesi var. Benim tavsiyem sadece güvenilir sitelerde kredi hesapalaması yapmanız.
 
Kredi hesaplamanın karmaşıklığı zaten kredi kullanmak isteyenler tarafından sıklıkla şikayet edilen bir durum. Ödeme paketlerinin çeşitliği arttıkça kafası karışan kredi kullanıcıları, istediklleri hesaplamaları yapabilmek için kredi hesap makinesi arayışına yöneliyor.

Bu ödeme çeşitlerinden biri olan balon ödeme, ana para ertelemeli kredi hesaplama yöntemi ile hesaplanabilir gibi gözükse de balon ödeme tamamen farklı bir ödeme mantığı ile çalışır. Ara taksitlerde toplu ödeme yapma mantığına dayanan bu taksit hesaplama yönteminde ara ödemelerde bir düzen olması zorunlu değildir.

Banka kredisi hesaplamanın bu paketinin sağladığı esneklik, genelde ödeme gücü yüksek müşterilerin tercih etmesini sağlıyor. Bunun sebebi ise kredi hesaplamanın yüksek ödeme şartını sağlayan kişilerin genelde yüksek gelir grubunda dahil olmasıdır.

Taksit hesaplamayı ara ödemelerle anaparanızı düşürmek ve diğer taksitlerinizi istediğiniz şekilde dengelemek için seçebilirsiniz.
 
Kredinizin ödeme planı hazırlanırken isteyebileceğiniz bir seçenek de anapara ertelemeli kredi seçeneğidir. Bu kredi türünde kredi hesaplama yapacağınızda bilmeniz gereken bir kaç şey vardır.

Taksit hesaplamalarında değişiklik yaparak sadece ödeme şeklinizi değiştirebilirsiniz. Toplamda geri ödeyeceğiniz tutar değişmez.

Diğer bilmeniz gereken şey ise anaparanızı erteledikçe ödediğiniz tutar sadece faiz tutarıdır. Kredinizin kalan anaparasını hesaplamak istediğinizde çektiğiniz tutarın ertelediğiniz süre boyunca sabit kaldığını görürsünüz.

Bu tarz hesaplamaları yapan kredi hesap makineleri internette çok yaygın değil. Ancak paylaşan siteler de yok değil. Taksit hesaplamalarınızda bu seçeneği göz önünde bulundurmanız ödeme kolaylığı açısından kredinizi daha erken çekmenizi sağlayabilir.

Ancak bankalar belli bir vadeden sonrasına anapara ertelemeli kredi seçeneğini kullanmanıza izin vermek istemeyebilir. Çünkü bu kredi hesaplamada çektiğiniz tutarı uzun süre ödemezsiniz. Bankalar bu durumu ödemeden kaçmak için kullandığınızı düşünebilir. Ödeme gücünüzün yetersiz olmasından dolayı da bu taksit hesaplama yöntemine başvurduğunuz sonucuna ulaşabilir. Mantıklı sebeplerle bankalara isteğinizin sebebni açıkladığınızda zorlukla karşılaşmazsınız.
 
Alışkın olduğunuz basit faiz hesaplamalarından farklı olan kredi hesaplamaları için özel kredi hesap makineleri kullanmak şarttır.

Bankaların sitelerinde sunduğu hesap makinelerinde genelde faiz oranı değerini giremez ve göremezsiniz. Bu da bankalararası taksit hesaplamalarındaki farkı görmenize engel olur. Bankalar dışındaki kaynaklardan bulduğunuz benzer kredi hesap makinelerinin güncelliği de soru işareti oluşturur. Faiz hesaplarınız güncel mi, değil mi bilmeniz zorlaşır.

Bu yüzden faiz gibi tüm değişkenleri kullanıcı tarafından girilen banka kredisi hesaplama araçlarını tercih etmek önem taşımaktadır. Uygun araçlarla basitleşen kredi hesaplama işlemini doğru ve eksiksiz yapmak için doğru siteleri seçmeniz önem taşıyor.
 
Hangi kredi türünü tercih ederseniz edin kredi hesaplamalarınıza dahil etmeniz gereken taksit hesabı dışında masraflar vardır.

İşe tapu masraflarını hesaplamakla başlayabilirsiniz. Ancak bu kadarla kurtulamıyorsunuz. Dosya ücreti ve hesap ücretleri de özel kredi hesap makinesi gerektirecek kadar işleri karmaşıklaştırabiliyor. Ne var ki internette bu hesap makinelerinden var.

Ekstra masraflarınız taksit hesaplamalarınızı genelde etkilemez çünkü peşin olarak ödemeniz gereken tutarlardır. Bankanın bu tutarları önden alması karlılığı açısından önemlidir. Ancak sizin karlılığınız da önemli. Banka kredisi hesaplamalarına elbette sizin karlılığınızı da dahil eder.

Tüm kredi hesaplamalarınıza kredi çekmenin tüm faktörlerini mutlaka dahil edin. Gözünüzden kaçan udak noktalar zararlı olmanıza sebep olabilir.
 
Kredi hesaplamaları kadar önemli olan bir diğer hesaplama da evinizin kira ve satış değeri hesaplamalarıdır. Evinizin değeri ne kadarlık bir kira bedeline denk gelir hesaplamak, taksit hesaplamaktan daha kolay aslında. Kredinizi refinanse etmeden önce amortisman değerine bakmak daha anlamlı olur.

Evinizin değerinin kira tutarınca kaç yılda karşılandığını belirten amortisman kavramını hesaplamanın kolay yolları mevcut. İnternette buna özgü kredi hesap makineleri mevcut.

Amortisman değerini yorumlamak istediğinizde kredi hesaplama yöntemlerinden uzaklaşmanız gerekiyor. 12 yıl, sınır değer olarak görülürken karlı yatırım için 10 yıl gibi bir değere ulaşılması gerekiyor.

Tüm kredi hesaplamalarınızı bankalar aracılığıyla ya da kredi hesap makineleri paylaşan siteler üzerinden yapmanızı öneririz.
 
Kredi hesaplamalarını sorunsuz yapsanız bile karşınıza çıkacak bir diğer masraf da tapu masraflarıdır. Taksit hesaplama konusunda yardımcı olan bankalar tapu masrafı konusunda aydınlatıcı bilgiler veremezler. Çünkü banka, banka kredisi hesaplama işlemleri dışında kalan bir alanda uzman değildir ve bilgi verici konumda bulunamaz.

Konut krediniz için ödeyeceğiniz tapudaki ipotek masrafı, kullanacağınız kredi tutarının yaklaşık binde 4′ü alınarak hesaplanır. Kredi hesaplamalarınızı yaparken hangi krediye başvurmak gerektiğine karar verdiniz. Ancak kredinizi kullandığınız faiz oranı ne olursa olsun taksit hesaplarınız ve banka kredisi hesaplarınızın aksine tapu masrafınız değişmez.